Zuivel 

"De smaak van vroeger met de technologie van nu"   

Melk 

Al onze producten worden gemaakt van de verse melk geproduceerd door onze Heerenhoeve koeien. De belangrijkste vijf componenten van de melk zijn: vet, eiwit, lactose, mineralen en water

De hoeveelheid van deze componenten van de melk varieert door het jaar heen. Zo heeft de melk in de winter hogere gehaltes dan in de zomer. Daarnaast zakt het vetgehalte als de koeien van het voorjaar tot het najaar weer van het heerlijke weidegras kunnen genieten! Gemiddeld varieert het vetgehalte van onze melk tussen de 3,90%  (zomer) en 4,90% (winter). Het eiwitgehalte van de melk varieert ook maar wat minder: 3,45% (zomer) en 3,65% (winter).

 

De rauwe melk van onze koeien is bij ons te verkrijgen uit onze melktap. De melktap is dagelijks geopend van 8:00 – 20:00. De melk is verkrijgbaar in flessen van 1,0L of 2,0L.

 

Vervolgens verwerken wij onze melk zo vers mogelijk in onze ambachtelijke zuivelproducten: dat proef je! 

Yoghurt

Onze yoghurt wordt geproduceerd met volle dagverse melk.

 

Hoe bereiden wij onze yoghurt? 

De dagverse melk wordt gepasteuriseerd waarna de melk wordt afgekoeld tot 35°Celsius. Wanneer de melk is afgekoeld voegen wij de yoghurtcultuur toe, waarna we de yoghurt 16 tot 18 uur laten rusten. Na deze 16-18 uur bepalen we aan de hand van de zuurtegraad, geur en smaak of de yoghurt aan onze eisen voldoet. Is dit het geval, dan gaat de yoghurt zo snel mogelijk de fles in.

 

Welke yoghurt smaken hebben wij in ons assortiment?

Op dit moment hebben wij de keuze uit de volgende smaken:

  •  Volle boerenyoghurt
  •  Vanille
  •  Aardbei
  •  Bosvruchten
  •  Framboos
  •  Citroen 
  •  Stracciatella
  •  Appel-Kaneel
  •  Stoofpeer

De prijs van onze volle boerenyoghurt is 2.75 euro per liter, voor de yoghurt met een smaakje rekenen wij 3.25 euro per liter. 

Wij zijn altijd aan het experimenteren met nieuwe smaken, ons streven is dan ook om het assortiment uit te breiden. Wij staan daarnaast altijd open voor smaaksuggesties!

Vla

Voor het produceren van onze ambachtelijke boerenvla gebruiken wij een oud recept. Op deze manier krijgt onze vla die herkenbare smaak van vroeger: aan welk moment van vroeger doet onze boerenvla jou denken? 

 

 

Hoe bereiden wij onze vla? 

Onze vla wordt geproduceerd met volle dagverse melk. Wanneer we de benodigde ingrediënten volgens onze receptuur hebben toegevoegd aan de melk, brengen we dit in z'n geheel aan de kook. De temperatuur houden we daarna minimaal 30 minuten lang boven de 90° Celsius. Daarna tappen we de vla af in de fles en brengen we de temperatuur zo snel mogelijk naar beneden. Onze vla is nu klaar om gegeten te worden! 

 

Welke vla smaken hebben wij in ons assortiment?

  • Volle boerenvla 
  • Vanille
  • Chocolade
  • Karamel-Zeezout
  • Aardbei 

De prijs van de vla-soorten in ons assortiment is 3.25 euro per liter. 

Ook voor het bereiden van onze ambachtelijke vla experimenteren wij met nieuwe smaken en zijn smaaksuggesties altijd welkom.